Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου - θα δημοσιευθεί στον τύπο

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Σχολής. Υποψήφιοι ήταν ο καθ. κ.Στεφανάδης και ο αναπλ. καθ. κ.Σακκάς, ενώ υποψήφιος για Αντιπρόεδρος ο καθ. κ.Δημόπουλος. Στις φετινές εκλογές εκτός από τα μέλη ΔΕΠ και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές είχαν δικαίωμα ψήφου όλοι οι φοιτητές, αφού στις μέχρι τώρα προεδρικές εκλογές, τους φοιτητές εκπροσωπούσαν οι συνδικαλιστές των φοιτητικών παρατάξεων. Όσοι φοιτητές προσήλθαν για αυτό το σκοπό στο χώρο της Ιατρικής στο Γουδή, βρέθηκαν προ εκπλήξεων. Μέλη μιας εκ των παρατάξεων, απαγόρευαν στους συμφοιτητές τους την είσοδο στο αμφιθέατρο, όπου περίμενε άπραγη η εφορευτική επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής. Αποτέλεσμα, κανένας φοιτητής δεν μπόρεσε να περάσει την πόρτα του αμφιθεάτρου, πλην του 5ο-ετούς φοιτητή Σωτήρη Παπαδόπουλου, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή λεκτική επίθεση και απειλές για άσκηση βίας από τους συμφοιτητές του, στην προσπάθειά του να εισέλθει στο αμφιθέατρο.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας αποδοκιμάζουμε το συμβάν και αναγνωρίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο σε πανεπιστημικό χώρο στους συμφοιτητές του, πιστεύουμε ότι οι συμφοιτητές που εμπόδισαν την είσοδο στο συγκεκριμένο χώρο σε άλλους φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας, καταπατούν τα δικαιώματά μας. Μάλιστα, αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο όλες οι συνδικαλιστικές φοιτητικές παρατάξεις συμβάλλουν στην διατήρηση των δικαιωμάτων των φοιτητών. Θεωρούμε απαραίτητο να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη στον φοιτητή Σ.Π. Τέλος, ζητάμε από τον κάθε συμφοιτητή μας και μέλλοντα γιατρό να λειτουργεί με βάση το στοιχειώδη σεβασμό.


Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, υπέγραψαν το κείμενο 97 συμφοιτητές μας. Το υπογεγραμμένο κείμενο στάλθηκε στην Καθημερινή, στην Ελευθεροτυπία, στο Ριζοσπάστη, στην Αυγή, στα Νέα στη Lifo και στην Athens-Voice.
Μεταξύ άλλων, ακούγονται και διάφορες ενδιαφέρουσες απόψεις.

http://medsvoice.blogspot.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και πέρασα από το χώρο του πανεπιστημίου στη φοιτητική μου ζωή, είναι πράγματα και καταστάσεις που δεν θα ήθελα να θυμάμαι...Με πήγες πολλά χρόνια πίσω ...Εξεπλάγην αρχικά με το γεγονός που συνέβη σε ΕΣΕΝΑ" μικρέ ΑΝΤΑΡΤΗ"!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και το κακό δυστυχώς διαιωνίζεται.Δεν μου προκαλεί ΚΑΜΙΑ εντύπωση για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ωραίος ο ρομαντισμός...Ωραίοι και οι ιδεολόγοι...Η πράξη όμως???

Θα ήθελα να υπάρχουν αχρωμάτιστες και ανεξάρτητες "συντροφιές".Γι 'αυτό και ως φοιτήτρια, ουδέποτε συμμετείχα σε κομματικά ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

Οι μεν ΕΑΑΚ χρησιμοποιούν βία και μάλιστα πολύ σκληρή.Οι δε ΔΑΠ, μαριονέτες της συγκεκριμένης παράταξης, χρησιμοποιούν εκβιαστικές μεθόδους προκειμένου να έχουν την δική τους υπόσταση, ευνοούν και ευνοούνται, υποκινούν και υποκινούνται. Σχέσεις ανταλλαγής.

Δεν προάγεται το κοινό συμφέρον των σπουδαστών σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, αντιθέτως, προασπίζονται τα ΑΤΟΜΙΚΑ συμφέροντά του καθενός από όλους αυτούς.Για ποια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μιλάμε???

Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά , δεν μπόρεσε κανένας να με πείσει ΠΟΤΕ τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Μετά τις φοιτητικές εκλογές , θα δεις ότι το ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ αυτό συνεχίζεται και στον εργασιακό χώρο.

Πίστευα ότι οι νεοι είναι η μαγιά τη ζύμη του ΑΥΡΙΟ.ΠΟΙΟ ΑΥΡΙΟ???ΠΟΙΑ ΜΑΓΙΑ?ΠΟΙΑ ΖΥΜΗ?
Και τότε?ξύπνησα.

Δεν θέλω να ανήκω ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Ας διαβάσουν λίγο Φρόϋντ, λίγο Τσόμσκι ...
Αλλά και αυτούς να μη γνωρίζουν, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ανήκουν ΚΑΠΟΥ.Σε μια ομάδα δηλαδή.Γιατί?Γιατί να υπογράφουν την καταδίκη τους και να συμμετέχουν σε κάποιες συμμαχίες?Ανήκουν όσοι δεν έχουν δύναμη και προσωπικότητα.Σίγουρα ένας κούκος δεν φέρνει την ΑΝΟΙΞΗ αλλά τι να την κάνω την άνοιξη όταν επικρατούν τέτοιου είδους " χειριστικές " συμπεριφορές.
Προ καιρού βγαίνει ο κ. Πάγκαλος στη t.v. και ονομάζει ¨αχρείους"( έτσι ονομάζονταν όσοι στη Χρυσή Εποχή του Περικλέους δεν επιθυμούσαν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους- άχρηστοι δηλαδή) όσους δήλωσαν αποχή από τις Ευρωεκλογές και ότι δεν τους θέλει για ψηφοφόρους του ακόμη κι αν επιδιώκει την πολιτική εξουσία.ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...τον έβλεπα και τον άκουγα και έμεινα...


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είμαι μαζί σας στα αιτήματά σας!!!Αιτήται και δοθήσεται!Δίχως βία, με δημόσιες συγγνώμες, δημόσιες αιτιολογήσεις και δημόσιες απολογίες.

Ξεριζώστε οτιδήποτε ΑΓΕΝΕΣ , ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ, ΒΙΑΙΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ επικρατεί.



Ο έξυπνος και συνειδητός χειρισμός της οργανωμένης γνώμης των μαζών είναι σημαντικό στοιχείο μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτός που είναι σε θέση να καθοδηγεί αυτό τον αθέατο μηχανισμό της κοινωνίας συνιστά μια αόρατη κυβέρνηση, που αποτελεί την πραγματική δύναμη που κυβερνά ολόκληρη τη χώρα" - (Edward Bernays, Propaganda, 1928)
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ! ΤΟ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Κ.Α. Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ,ΠΟΥ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ. ΕΝΟΧΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ: ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

M.Χωραΐτου