Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Παναθηναϊκός και μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός έχει κεράσει αρκετές πίκρες τους φίλους του τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι ένας ισχυρός και ιστορικός σύλλογος σαν αυτόν έχει πάρει ένα μόνο πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία δε μπορεί να χαρακτηριστεί παρά σαν αποτυχία.
Στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου όμως οι μεγαλομέτοχοι Βγενόπουλος, Βαρδινογιάννηδες, Γιαννακόπουλοι, Πατέρας κ.α. υποσέθηκαν να ρίξουν πολλά λεφτά για μεταγραφές και να φέρουν παικταράδες έτσι ώστε και ωραίο ποδοσφαιρο να βλέπει ο κόσμος και επιτυχίες να έχει η ομάδα.
Η υπόσχεση αυτή φαίνεται να τηρείται και τα "αφεντικά" του συλλόγου έφεραν ένα πραγματικά μεγάλο παίκτη, τον
Τζιμπρίλ Σισέ. Ο 28χρονος Γάλλος επιθετικός έχει παίξει στην Οσέρ, στη Λιβερπουλ, στη Μαρσέιγ και στη Σάντερλαντ και είναι ο γκολτζής που ζητούσαν οι φίλοι της ομάδας. Όλοι μιλούν για ένα παίκτη που έχει τη δύναμη, το πάθος και το πνεύμα του νικητή.
Σύμφωνα με τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης το συνολικό κόστος της μεταγραφής αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η Μαρσέιγ θα πάρει 8 εκατομμύρια, ο παίκτης θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατομμύρια το χρόνο και άλλα 2 εκατομμύρια θα πάρουν οι μάνατζερ του παίκτη.

Επίσης το πιο πιθανο είναι να έρθουν στην ομάδα μέσα στις επόμενες μέρες ο Κατσουράνης και ο Λέτο. Τα ποσά που θα δαπανηθουν για τις δύο αυτές μεταγραφές αναμένεται να είναι αρκετά υψηλα. Προσωπικά θα χαρώ πολύ με τη μεταγραφή του Κατσουράνη ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο πιο πλήρης Έλληνας μέσος.
Αυτά είναι λοιπόν τα ευχάριστα νέα για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Εύχομαι η ομάδα να παίξει ωραία μπάλα την ερχόμενη σεζον και να πάρει επιτέλους το πρωτάθλημα καθώς και να έχει (οπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε) μια καλή πορεία στην Ευρώπη.