Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η ομορφιά και η φαντασία να σώσουν το κόσμο!

Αν ό,τι κάναμε στην ζωή είχε τόσο πλάκα όσο και αυτό το βίντεο, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν δαιφορετικά. Promo κίνηση αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ καλά αποτελέσματα. Με λίγο φαντασία, οι μηχανικοί τοποθέτησαν αισθητήρες στις σκάλες του μετρό της Στοκχόλμης ώστε να δημιουργήσουν νότες πιάνου. Σε κάθε βήμα οι περαστικοί, για την ακρίβεια 66% περισσότεροι από πριν, προτίμησαν τις σκάλες και την δημιουργία μουσικής αντί της βαρετής κυλιόμενης σκάλας.
Φανταστείτε με τον ίδιο τρόπο να παράγεται ενέργεια και μια τεράστια οθόνη να μετράει τα KW που δημιούργησαν τα βήματα των περαστικών και εξοικονομήθηκαν από την λειτουρίας της κυλιόμενης σκάλας. Ακόμα καλύτερο θα ήταν ο συνδυασμός DNA art με μουσική και ίσως ένα iPhone app για τυχαία και απόλυτα μοναδική τέχνη για τον καθένα. It’s fun!


Το φλατ βρίσκεται παντού στη ζωή μας, στο κόσμο μας, στην κοινωνία μας, ενδεχομένως μέσα μας!Όλα ίδια, στο ίδιο μοτίβο, στο ίδιο μήκος κύμματος. Το διαφορετικό σπάνιο, δυσεύρετο, επικίνδυνο! Αυτό ισχύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής...στις σχέσεις μας, στον τρόπο επικοινωνίας, στα λόγια μας, στις εκφράσεις μας, στις χαρές μας, στο τρόπο μας. Να έχουν λίγη έκπληξη, λίγη μαγεία, λίγο μυστήριο, λίγη τσαχπινιά, μαγκιά οι εκδηλώσεις μας. Ένα δώρο...γιατί να είναι π.χ. μια κολόνια, ένα ρούχο και όχι μια ζωγραφιά, ένα παραμύθι. Η μάζα καταστρέφει το πρόσωπο και θάβει τη δημιουργικότητα! Όλα καλά είναι, αρκεί να είναι μοναδικά όπως το πρόσωπο του άλλου. 


Έχουν γίνει τα περισσότερα τόσο αναμενόμενα, κλασικά. Γερασμένος, μαραμένος αυτός ο κόσμος, έτσι πάει. Τα βιντεάκια αυτά φανερώνουν τη μικρή κίνηση που μπορεί ο άνθρωπος να κάνει για το διαφορετικό, γι' αυτό που εμπνέει, που ξεπερνάει τα σύνορα του τυπικά όμοιου, άρα και αδιάφορου. 


Να κάνεις κάτι καλύτερο από όπου βρίσκεσαι, με αυτούς που είσαι. Η αλήθεια από την άλλη είναι πως δεν είμαστε τόσο δεκτικοί στο αλλοιώτικο, απλοί για να έχουμε την ευελιξία του απλού και ταυτόχρονα γεμάνου, ολοκληρωμένου...




Αυτό το φλατ μας ρίχνει! θέλει λίγη φαντασία η ζωή...λίγη τρέλα, χιούμορ!μην είναι όλα ίσααα.....________________________________!?! Στην αρχιτεκτονική κάνουν λόγο για το ατελές το οποίο είναι εγγύτερα στην ανθρώπινη φύση άρα κάτι ατελές γιατί να μην είναι τέλειο? έχει και προοπτική... δεν κάνουν λόγο για για το τέλειο τέλειο που λανσάρει η διαφήμιση!






Κατα παρόμοιο τρόπο με τους κάδους απορριμάτων...




...και με την ανακύκλωση...