Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

το θέμα είναι πως...

όποιος θέλει και προσπαθεί να αγαπά, του χαρίζεται η κατάσταση έστω και για λίγο, να υπερβαίνει τον εαυτό του ενδόμυχα, μέσα στη καρδιά του...και αυτή να γίνεται τόπος όχι απλώς φιλοξενίας αλλά κατοικίας του άλλου. Τα εξωτερικά σχήματα είναι διαφορετικά.


Γι' αυτό μου έλεγε κάποιος άμα θέλεις να αγαπάς κάποιον πιο αληθινά, αυτό που σου μένει από τις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές μαζί του είναι αυτή η ζεστασιά, αυτή η γλυκύτητα. Άμα στη διάρκεια του χρόνου που σχετίζεσαι μαζί του, δεδομένου πολλές φορές την αλλοπρόσαλλη ή και απαράδεκτη συμπεριφορά του άλλου δεν γεννάται αυτή η πραότητα, όχι δεν του μιλάς γιατί τον υποτιμάς, άμα ανθίζει μια συγκατάβαση για τα λάθη του, αφού είναι αδύναμος άνθρωπος όπως εσύ, τότε απλά, απαλά φυτρώνει αυτή η αγάπη.


Αν αντίθετα, κατεβάζεις ρολά, αν σου βγαίνει μια κακία,ένας θυμός, μια τάση πειράγματος, μια τάση να δείξεις ανώτερος, διαφορετικός και καλύτερος από αυτό που είσαι, μια επιθυμία "εκδίκησης" τότε μάλλον τα πράγματα κινούνταν σε συναισθηματικό επίπεδο, επιφανειακό, εφήμερο, σε άξονα φιλαυτίας  και όχι φιλαλληλίας! και υπάρχει πολλές φορές αυτή η τάση επιβεβαίωσης μέσα από τη σχέση...η οποία φανερώνει την αναπηρία μας να αγαπήσουμε που έλεγε κάποιος. Ανθρώπινα τα παραπάνω, δεν τα καταδίκασε κανείς, εξάλλου γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, άμα θέλουμε. Άπλα κάπως τα περιγράφω, ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε συναίσθηση που βρισκόμαστε. Είναι και μια ταπείνωση! τώρα αυτό αντέχω, αυτό μπορώ, αυτός είμαι. Μακάρι να μπορούσα κάτι περισσότερο. Θα αγωνιστώ κι έχει ο Θεός, ίσως να μην είναι ώρα ακόμη.


λέει, τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε! μπορεί η πραγματική αγάπη να ενέχει την καταστροφή; μπορεί η πραγματική αγάπη να φθείρει και να μας κάνει να πάσχουμε; ΠΟΤΕ! δεν είναι ελεύθερη τότε, είναι δέσμια των επιθυμιών μας για το πως να εκφράζεται ο άλλος απέναντί μας, σύμφωνα με το δικό μας τρόπο, με τη δική μας λογική!


Και μην εκπλήσσεσαι, η ανθρώπινη αδυναμία είναι για όλους, μπορεί να βρεθείς στη θέση να κάνεις αυτά που κατηγορείς, αν δεν βρίσκεσαι ήδη, γι' αυτό μπόκωνε!Κι άμα σε χαλάει κάτι ή δεν περνάς καλά κόψτο, αφού πρώτα εξετάσεις τον εαυτό σου μόνο σου και μαζί με άλλους.


Δεν ξέρω, μπορεί να λέω και μπαρούφες!