Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Αποτύχαμε!

Έφτασε ένα μήνυμα στο κινητό μου  " δεν το περιμένα..." για καλό το λέει σκέφτηκα, αλλά έκανα λάθος προς το παρόν.


Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το απρόβλεπτο. Πολύ απλά αυτό το απρόβλεπτο είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Ο χρόνος μόνο μπορεί να φανερώσει τί κουβαλά ο καθένας μας μέσα του. Γι' αυτό μη μένεις έκπληκτος, όλα να τα περιμένεις από τον εαυτό σου πρώτα και έπειτα από το συνάνθρωπο.


Ποιό είναι το χαρακτηριστικό των σκαντζόχοιρων; έχουν αγκάθια προς τα έξω με αποτέλεσμα να μένουν απλησίαστοι...έτσι γίνεται ο άνθρωπος συστρέφεται και καταστρέφεται, αλλά αυτή η φθορά έχει ηδονή πολλές φορές, είναι τόσο γλυκιά...που ούτε το καταλαβαίνεις. Έλα μου όμως που μυρίζει το πράγμα!


Πώς καταλαβαίνεις ένα πτώμα; από τη μπόχα! Λοιπόν, αρκετοί ζωντανοί είναι πιο νεκροί από τους νεκρούς! Γιατί; διότι πολύ απλά νόμισαν πως βρήκαν το αθάνατο νερό, πως οι ίδιοι ανακάλυψαν ένα τρόπο να ζουν που ως τώρα κανείς δεν είχε βρει...Όμως αρκεί να απελπιστείς από τον εαυτό σου και να δεις την αναπηρία σου, την αποτυχία σου. Αν δεν γίνεται ούτε αυτό τότε είσαι άξιος της μοίρας που ΕΣΥ και μόνο χτίζεις. Γιατί εσύ τα ξέρεις καλύτερα και ήδη έχεις απορρίψει τον άλλον που σου μιλά.
Οι επιλογές και οι αποφάσεις μας, είναι αυτές που μας οδηγούν στις καταλήξεις μας, είτε καλές είναι είτε άσχημες. Είμαστε όμως και απόλυτα ελεύθεροι για αυτές!


Τί να την κάνω τη μόστρα και τη βιτρίνα;;; είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΑ! Τα πτυχία σου να καθαρίζουν τηγάνια καλύτερα! Όλοι μας κινδυνεύουμε κάθε ώρα να έχουμε χαλασμένο μυαλό που δεν γίνεται καλά από την ύλη, ούτε από την ηδονή, ούτε από τα χρήματα, ούτε από τον εγωισμό και την εμμονή, αλλά από τη στροφή προς τα πάνω, από το δόσιμο του χεριού στον συνάνθρωπο.


"Αγάπη είναι το θύμα του σωματέμπορα εγωισμού μας". Κική Δημουλά